artfool nr1/2011   

              

- Det är ditt adjö till måleriet, sa min analytiska väninna om verket till vänster, Träbit 1. Hon hade fel: det har blivit många målningar sedan dess.

Har hon rätt i att verket betyder något? Det är en upphittad bit sågat virke, splittrat och kasserat. Med tretumsspik har jag naglat fast travar av sönderklippta omöjliga målningar.

Jag planerade inte att göra Träbit 1. Mina händer hittade träbiten och tvingade mig att bums köpa spik, hämta sax och ta dukar ur högen av uppgivna akrylmålningar. Jag vet inte varför dukbitarna måste vara så små, eller kvadratiska. Det gick så trögt att trä dukbitarna på spikarna att jag tvingades göra hål med pryl i varje liten dukbit. Mina artrosfingrar orkade inte hålla tillräckligt hårt i bitarna utan jag fick hämta plattång.

Jag har inte förstått vad Träbit 1 står för. På konsthögskolor uppmanas studenterna i sådana situationer att göra hundra liknande verk för att förstå. Jag har gjort tre till, men har sedan inte funnit någon lämplig träbit eller annan bas. Utöver Träbit 1 visar jag Träbit 3 här.

                         

                                                

 

 

Träbit 1 är 41 cm hög, Träbit 2 46 cm och Träbit 3 25 cm i stående position.

© All rights reserved. Artfool & Lena Adamina Waldau. Info: artfool@telia.com

 Hem